Om russisklitteratur.dk

Russisklitteratur.dk er webstedet for alle, der interesserer sig for russisk skønlitteratur. Her finder du oversættelser, som ikke findes andre steder, anmeldelser af bøger oversat fra russisk og artikler om klassisk og ny russisk litteratur. Her ligger også en omfattende og opdateret liste over russisk litteratur i dansk oversættelse. Du er selvfølgelig velkommen til at citere fra materialet her på siden, bare du husker at henvise til både hjemmesiden og ophavspersonen.

Hjemmesiden har eksisteret siden begyndelsen af nullerne og drives af en gruppe redaktører med viden om russisk litteratur, som vi gerne vil formidle til andre. Vi vil også gerne have bidrag fra dig, vores læser. For eksempel en anmeldelse, en oversættelse (din første?), en artikel skrevet på baggrund af en opgave eller dit speciale – eller bare et tip om, at vi mangler en titel til listen over oversat litteratur. Du behøver ikke at være færdiguddannet eller beskæftige dig professionelt med russisk litteratur – har du noget relevant på hjerte, hjælper vi dig med at redigere din tekst.

På vores Facebook-side annoncerer vi bl.a. arrangementer i Danmark, der handler om russisk litteratur. Giv os et tip på Facebook, hvis vi skal annoncere dit arrangement.

Har du brug for hjælp til et spørgsmål om russisk litteratur, kan vi måske hjælpe dig videre. Du kan læse mere om redaktørerne her:

Trine Søndergaard

Trine Søndergaard
Cand.phil i russisk filologi, oversætter.

Fagområde: Oversættelse og russisk samtidslitteratur

 

 

 

 

Tine Roesen

Tine Roesen
Ph.d. og lektor i russisk litteratur, oversætter.

Fagområde: Russisk litteratur og kultur, særligt 1800-talslitteraturen og samtidslitteraturen.

 

 

 

Nanna Østergaard Nøhr

Nanna Østergaard Nøhr
Stud.mag. i Ruslandstudier

 

 

 

 

 

Mette Bærbach Bas
Cand.mag. Idéhistorie og Russisk

Fagområde: Totalitarisme og dystopigenren

Webmaster